Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2003 / Vesiskootterit omille alueilleen

Vesiskootterit omille alueilleen

(4.8.2003) Suomen luonnonsuojeluliitto ehdottaa vesiskootterien käytön rajaamista selkeästi määritetyille vesialueille.

Tällä hetkellä vesiskootteria käytetään vapaasti, jolloin sen käytöstä aiheutuu kohtuutonta häiriötä muun muassa melun ja aallokon sekä yleisen turvallisuuden heikentymisen muodossa. Luonnonrauhan turmelemisen ohella vesiskootterien käyttö vaarantaa monia luonnon eliöitä kuten vesilintupoikueita.

Luonnonsuojeluliitto katsoo, ettei vesiskootterien käyttö kuulu jokamiehenoikeuden piiriin. Vesiskootterien käyttö tulisikin rajata selkeästi määritetyille vesialueille, joiden yhteyteen voitaisiin varata tilat myös tuki- ja huoltotehtäville.

"Luonnonsuojeluliiton tekemä esitys ei merkitse uusia rajoituksia, vaan palaamista käytäntöön, jossa vesiskootteri ei kuulu vesien yleiskäyttöoikeuden eli jokamiehenoikeuden piiriin. Vesiskootterilla ajo häiritsee luonnon virkistyskäyttöä", luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen selvittää.

Suomen luonnonsuojeluliitto on tänään jättänyt oikeusministeriölle, viestintä- ja liikenneministeriölle sekä ympäristöministeriölle aloitteen vesiliikennelain muuttamiseksi siten, että jokamiehenoikeuteen kuulumattomalle vesiskootterien käytölle voitaisiin varata omat vesialueet.

LISÄTIEDOT:

  • luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 0400-153 133
  • ympäristönsuojeluneuvos Olli Paasivirta, puh. (09) 505 1934
  • aloite ja taustamuistio osoitteessa http://www.sll.fi/tiedotus/lausunnot/sll