Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2003 / Rautaveden kansallismaisema Luontokuvissa

Rautaveden kansallismaisema Luontokuvissa

(3.2.2003) Rautaveden kansallismaisemaan voi helmikuun ajan tutustua Luontokuvissa Helsingissä. Vammalalaisen Hannu Moilasen valokuvanäyttely on Luonnonkuva-arkiston helmikuun näyttely.

Rautaveden kulttuurimaisema on yksi Suomen 27:stä kansallismaisemasta. Kansallismaisemat ovat maamme tunnettuja maisemanähtävyyksiä ja ilmentävät Suomen eri osien edustavimpia luonnon- ja kulttuuripiirteitä. Niillä on vahva kansallinen merkitys, mutta ei hallinnollista merkitystä. Rautaveden maisemakokonaisuuteen kuuluvat Rautavesi, Rautaveden itärannan jylhät metsäiset alueet ja vanhat Tyrvään ja Karkun kylät keskiaikaisine kirkkoineen.

Hannu Moilasen näyttelyssä on 36 valokuvaa. Maisema- ja eläinkuvien lisäksi näyttelyssä on kuvia mm. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon rakentamisesta.

Hannu Moilanen on Suomussalmella syntynyt, mutta vuonna 1967 Tampereelle ja vuonna 1988 edelleen Vammalaan muuttanut valokuvaaja. Hän on harrastanut valokuvausta ja kuvanveistoa vuodesta 1979 ja vuonna 1989 Moilasen valokuvia nähtiin ensi kerran näyttelyssä. Sittemmin Hannu Moilanen on saanut palkintoja useista valokuvauskilpailuista ja näyttelyistä. Moilanen on myös kuvittanut kirjoja ja postikortteja sekä seinäkalenterin Vammalasta 2002. Hannu Moilanen on ammatiltaan värjäri, joka vuodesta 2000 alkaen on ollut päätoiminen valokuvaaja.

Hannu Moilasen valokuvanäyttelyyn voi tutustua helmikuun ajan arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-16. Luontokuvat/Luonnonkuva-arkiston osoite on Nervanderinkatu 11. Käynti Luontokaupan kautta.

LISÄTIEDOT:
Luontokuvat/Luonnonkuva-arkisto
puh. (09) 4137 7200, fax (09) 4137 7272
Tutustu verkkosivuihin