Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2003 / SDP ja Kokoomus arvostavat eri tavoin ympäristöverotusta

SDP ja Kokoomus arvostavat eri tavoin ympäristöverotusta

6.3.2003

"Verotuksen painopisteen siirtäminen kohti ympäristö- ja energiaveroja on järkevä tavoite", puheenjohtaja Paavo Lipponen vastaa Suomen Luonto -lehden kysymykseen ekologisen verouudistuksen tarpeellisuudesta.

"Kokoomus painottaa veronkevennyksissä ansiotulojen verotuksen alentamista. Ympäristöverojen osalta jouduttaneen pohtimaan toimia veropohjan säilyttämiseksi", kuuluu puheenjohtaja Ville Itälän vastaus.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen mielestä verotuksen ympäristöohjaavuutta pitää lisätä siten, että ympäristöystävällinen tuotanto ja kulutus on myös taloudellisesti houkuttelevaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mielestä luonnonvarojen käyttöä ja saastuttamista tulee verottaa tulevaisuudessa nykyistä enemmän. "Ekologinen verouudistus on keskeisellä sijalla vihreiden talousajattelussa", sanoo Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Suomen Luonto kysyi kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta ympäristöverotuksen lisäksi liito-oravien ja Etelä-Suomen metsien suojelusta ja Vuotoksen rakentamisesta. Kaikki kysymykset ja vastaukset ovat luettavissa Suomen Luonnon maaliskuun numerosta ja lehden kotisivuilta.

 

LISÄTIEDOT:
- "Ääni luonnon puolesta." - Suomen Luonto 3/2003, sivut 26-29
- Suomen Luonnon kotisivut http://www.suomenluontolehti.fi/
- Vaalikysely http://www.suomenluontolehti.fi/artikkeli.php3?a=157

 

MUITA VAALIKYSELYJÄ:
- Seitsemän kysymystä Lapin vaalipiirin ehdokkaille
- Valtavirta-verkoston energiakysymykset ehdokkaille
- 15 kysymystä yhdistysaktiivien valitsemille ehdokkaille