Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Pappa pitkospuille!

Pappa pitkospuille!

Luonto lisää hyvinvointia enemmän kuin purkillinen pillereitä. Siispä viedään mummot marjaan ja papat pihalle!


Ikäihmisilläkin on oikeus päästä luontoon

Luonnonsuojeluliitto kannustaa viemään ulos ne, jotka eivät itsekseen pääse retkelle. Isovanhemmat voi viedä lähimetsään tai auttaa naapurin mummon pihakeinuun. Lämpimänä vuodenaikana se on helpompaa, mutta ei talvellakaan hassumpi ajatus.

Valitse luontoretki tai pihalla piipahdus ikäihmisen kunnon ja sään mukaan. Etene riittävän hitaasti, kulje käsikynkässä ja kuuntele vanhusta. Samalla opit taatusti itsekin jotain: vaari voi vinkata villiyrteistä, mummo jakaa mielettömän marjareseptin. Lintujen ruokintapaikalla on talvellakin yhteistä seurattavaa.

Pappa pitkospuille, mummo marjaan – opas ikäihmisten luontopolulle

Pappa pitkospuille, mummo marjaan -luontopolkumateriaali on suunnattu erityisesti seniorikansalaisille. Paketissa on kymmenen erilaista tekstiä, joista jokainen tarjoaa luonnon hyvinvointivaikutuksiin johdattavan harjoitteen ja tietoja. Materiaali on suunniteltu toimimaan kaikkialla, missä on hiemankin vihreää. Oleellista on vain astua ulos ja löytää luonto läheltä!

Materiaalia voi käyttää eri tavoin. Omainen tai vanhustenhoidon työntekijä voi toimia sen avulla oppaana ikäihmiselle. Toisaalta aineistoa voi kuka tahansa käyttää omatoimisesti.

Lataa aineisto alla olevasta linkistä:

Pappa pitkospuille, mummo marjaan – opas ikäihmisten luontopolulle (pdf)

 

 

Mitä pappa kertoo pitkospuilla? Jaa kokemuksia ja kuvia hashtageilla #luontoon #pappapitkospuille           

Kuvitus: Elina Penninkangas