Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Blogi

Blogi

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri

Ympäristöministeriö pelastui – seuraavaksi pitää varmistaa, että meillä on ympäristöministeri. Lue suojelupäällikkö Leo Straniuksen neljä pointtia, miksi Suomessa tarvitaan oma ympäristöministeri.

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri - Lue lisää...

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon

Kun jostain oikein innostutaan ja kaikki ryntäävät samaan suuntaan, puhutaan sopuli-ilmiöstä. Biotaloudesta on tullut sopuli-ilmiö - samoille apajille rynnivät nyt metsäklusteri, energiasektori, investoijat, konsultit, ministeriöt ja poliitikot. Kaikki haluavat yhtäaikaisesti kasvattaa, korjata, muokata, jalostaa ja polttaa biomassaa. On syntynyt biotalouden ylikuumenemistilanne.

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon - Lue lisää...

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten vetäytyessä Smolnaan neuvottelemaan uuden hallitusohjelman sisällöstä Luonnonsuojeluliitto muistuttaa ympäristöohjaavan verotuksen tarjoamista mahdollisuuksista tulevia sopeutustoimia suunniteltaessa.

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun - Lue lisää...

PEFC - Business As Usual

Metsäsertifikaatti PEFCin vaikutusarvioinnin 2000-2014 tulokset julkaistiin 8. toukokuuta. Tilaisuus muodostui merkilliseksi kansallisen kestävän metsätalouden mainostilaisuudeksi , jossa sertifikaatin ansioksi luettiin toimialan sopimuskäytäntöjen parantaminen, yhteisen tahtotilan löytäminen, edunvalvonnan hyödyt sekä metsänomistajien asenteiden ja osaamisen koheneminen. Huolestuttavaa oli, että luonnon monimuotoisuuden kyseenalainen koheneminen sekoitettiin sertifikaattiin, joka enimmäkseen toistaa olemassa olevaa lainsäädäntöä.

PEFC - Business As Usual - Lue lisää...

Yhteiskuntasopimus olisi rikkonut kansalaisten ja ympäristön oikeuksia

Juha Sipilän yritys yhteiskuntasopimuksen saamiseksi kariutui erimielisyyksiin. Luonnonsuojeluliitto varoitti, että vain työmarkkinajärjestöjen kanssa neuvotellusta yhteiskuntasopimuksesta puuttui ekologinen kestävyys. Nyt julkisuuteen vuotaneessa kaatuneen sopimuksen luonnoksessa ehdotettiin jopa kansalaisten ja ympäristön oikeuksien kaventamista.

Yhteiskuntasopimus olisi rikkonut kansalaisten ja ympäristön oikeuksia - Lue lisää...

Ilmastoviestejä Euroopasta

Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen kattojärjestö European Environmental Bureau (EEB) vaatii uudistusta Euroopan Unionin bioenergiaa koskeviin tavoitteisiin vastikään julkaistussa raportissaan.

Ilmastoviestejä Euroopasta - Lue lisää...

   Hallitusneuvottelujen tilanne ympäristönäkökulmasta: Hyvät ja huonot uutiset

Hallitusneuvottelujen tilanne ympäristönäkökulmasta: Hyvät ja huonot uutiset

Hallitustunnustelija Juha Sipilä pyysi vapun alla puolueilta vastauksia hallitusneuvotteluita varten. Tällä hetkellä neuvottelut puolueiden vastauksista jatkuvat siten, että hallituspohja on selvillä todennäköisesti loppuviikosta ja viikonloppuna päästään neuvottelemaan varsinaisesta hallitusohjelmasta.

Hallitusneuvottelujen tilanne ympäristönäkökulmasta: Hyvät ja huonot uutiset - Lue lisää...

Jokaisen hallituksen pitää hoitaa ympäristöasiatkin

Eduskuntavaaleissa ympäristö ei noussut talouden ja ulkopolitiikan rinnalle. Maailman taloudessa eletään seitsemättä laihaa vuotta. Ukrainan selkkaus taas vei huomiota turvallisuuspolitiikkaan. Uusi hallitus joutuu kuitenkin hoitamaan kaikkia muitakin asioita, niin myös ympäristön kestävyysvajetta.

Jokaisen hallituksen pitää hoitaa ympäristöasiatkin - Lue lisää...

Ympäristökasvatus sai puhtia

Ympäristökasvatuksen ja -tietoisuuden työryhmän laatima ohjelma tuo puhtia moneen asiaan. Ympäristöministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä luovutti raporttinsa kolmelle ministerille vaalien alla.

Ympäristökasvatus sai puhtia - Lue lisää...