Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Blogi

Blogi

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto – kolme ympäristöpuoluetta?

Ettei mentäisi ainakaan taaksepäin. Tämä on varmasti useimpien luonnonystävien toive maan seuraavan eduskunnan ja hallituksen suhteen. Luontoa huomioon ottavaa Suomea syvästi heikentämään pyrkiviä ehdotuksia on jo kuultu.

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto – kolme ympäristöpuoluetta? - Lue lisää...

Porvariston hillityt ympäristötavoitteet

Luonnonsuojeluliiton neljän kohdan vaalitestissä – ympäristöhallinto, virtavedet, turve ja kaivokset – oikeistopuolueet eivät kerää korkeita pisteitä. Kokoomus, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit menevät vaaleihin talous edellä. Ympäristö jää niiden vaaliohjelmissa sivuosaan.

Porvariston hillityt ympäristötavoitteet - Lue lisää...

Uhanalaisten kalojen suojelu paranee

Eduskunnan hyväksyttyä uuden kalastuslain valmistellaan nyt uutta kalastusasetusta. Sillä säädetään monia tärkeitä yksityiskohtia: Mikä kala on rauhoitettu? Minkä kokoinen kala pitää vapauttaa? Mitä pyydyksiä saa käyttää?

Uhanalaisten kalojen suojelu paranee - Lue lisää...

Kansanedustajaehdokkaat eivät tiedä saimaannorpan todellista ahdinkoa

Vaalikonevastausten ja vaaligallerian perusteella monilla kansanedustajaehdokkailla ei ole ajanmukaista tietoa saimaannorpan tilanteesta, tai sitten he eivät välitä sen kohtalosta.

Kansanedustajaehdokkaat eivät tiedä saimaannorpan todellista ahdinkoa - Lue lisää...

Vaaliohjelmissa synkkiä lupauksia luonnolle

Perussuomalaisten ja keskustan vaaliohjelmien perusteella luonnolle on luvassa synkkiä aikoja. Molempien puolueiden kannattajissa on monia ympäristövihamielisiä. Kummastakin puolueesta kuitenkin löytyy myös ympäristön päälle ymmärtäviä ehdokkaita, ja voikin kysyä, sitoutuuko tämä ryhmä mieluummin Luonnonsuojeluliiton vaalitavoitteisiin vai puoleen omiin ohjelmiin?

Vaaliohjelmissa synkkiä lupauksia luonnolle - Lue lisää...

Ympäristöministeriö on uhanalainen

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on esittänyt ympäristöministeriön (YM) yhdistämistä maa- ja metsätalousministeriöön. Perustettavaan luonnonvaraministeriöön otettaisiin myös osia työ- ja elinkeinoministeriöstä. Sipilän esitys sai kuitenkin heti täystyrmäyksen muun muassa sosialidemokraateilta ja vihreiltä. Mistä on kysymys?

Ympäristöministeriö on uhanalainen - Lue lisää...

Suhteellisuudentajua keskusteluun norppatutkimuksesta

Saimaannorpan tutkimustyö, erityisesti liikkumisseuranta, on saanut pitkin talvea kritiikkiä mielipidepalstoilla. Keskustelu ja epäkohtien esiin nostaminen ja korjaaminen on hyvä asia. Suhteellisuudentaju ja tilanteeseen perehtyminen olisi silti paikallaan.

Suhteellisuudentajua keskusteluun norppatutkimuksesta - Lue lisää...

Vuotos ja Kollaja kuuluvat historian roskakoriin

Vuotos ja Kollaja kuuluvat historian roskakoriin

Viiden entisen ministerin painava kannanotto Vuotoksen rakentamisen mahdottomuudesta on tervetullut muistutus realiteeteista. Vuotoksen rakentamissuunnitelmien tekohengitys on lopetettava.

Vuotos ja Kollaja kuuluvat historian roskakoriin - Lue lisää...

Kestävä susikanta voidaan saada Suomeen parissa vuodessa

Suomen susikanta on luonnonvarakeskuksen (LUKE, aiemmin RKTL) tuoreen arvion mukaan runsastunut 220-245 yksilöön. Arvio perustuu metsästäjiltä kerättyihin havaintoihin ja lumijälkien avulla tehtyihin arvioihin.

Kestävä susikanta voidaan saada Suomeen parissa vuodessa - Lue lisää...

Miten Ylen A-Studio perustelee kantansa susien sopivaksi lukumääräksi?

A-Studion politiikan toimittaja Pasi Peiposen on syytä perustella maanantain lähetyksessä esitetyn kantansa elinvoimaisen susikannan koosta.

Miten Ylen A-Studio perustelee kantansa susien sopivaksi lukumääräksi? - Lue lisää...