Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Blogi

Blogi

Anna äänesi Euroopan luonnolle!

Suomenkin luontoa suojelee tärkeä EU-lainsäädäntö. Myös näitä säädöksiä uhkaa purkaminen. Nyt kannattaa antaa pari minuuttia aikaa ja äänestää luonnon puolesta osallistumalla komission kyselyyn.

Anna äänesi Euroopan luonnolle! - Lue lisää...

Hommasiko Fennovoima kroatialaisen bulvaanin?

Fennovoima jätti ydinvoimalahankkeensa rakennuslupahakemuksen eilen (30.6.2015) työ- ja elinkeinoministeriöön vain reilua tuntia ennen määräajan umpeutumista.

Hommasiko Fennovoima kroatialaisen bulvaanin? - Lue lisää...

Hyvää ja kaunista

Kehitysyhteistyökoordinaattorin päässä on soinut piinaava korvamato siitä saakka kun uusi hallitusohjelma julkistettiin.

Hyvää ja kaunista - Lue lisää...

Kestävän talouden marssijärjestys

Talouskasvu, tuottavuus, kilpailukyky ja työllisyys. Jos taloutta ei saada nousuun, se ei ole kestävällä pohjalla eikä meillä ole varaa investoida esimerkiksi luonnonsuojeluun ja ihmisten hyvinvointiin. Onko näin?

Kestävän talouden marssijärjestys - Lue lisää...

Valtioneuvoston tulisi esittää perustelut Talvivaaran rahoittamiselle

Valtioneuvosto esittää Talvivaaralle 112 miljoonan euron lisärahoitusta. Kaivoksen sulkeminen maksaisi arviolta 300 miljoonaa euroa.

Valtioneuvoston tulisi esittää perustelut Talvivaaran rahoittamiselle - Lue lisää...

Poimintoja hallitusohjelmasta: Mitä tapahtuu ympäristölle?

Juha Sipilä julkaisi 27.5.2015 neuvottelutuloksen hallitusneuvotteluista. Ympäristön kannalta ohjelmassa on paljon hyvää ja huonoa.

Poimintoja hallitusohjelmasta: Mitä tapahtuu ympäristölle? - Lue lisää...

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri

Ympäristöministeriö pelastui – seuraavaksi pitää varmistaa, että meillä on ympäristöministeri. Lue suojelupäällikkö Leo Straniuksen neljä pointtia, miksi Suomessa tarvitaan oma ympäristöministeri.

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri - Lue lisää...

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon

Kun jostain oikein innostutaan ja kaikki ryntäävät samaan suuntaan, puhutaan sopuli-ilmiöstä. Biotaloudesta on tullut sopuli-ilmiö - samoille apajille rynnivät nyt metsäklusteri, energiasektori, investoijat, konsultit, ministeriöt ja poliitikot. Kaikki haluavat yhtäaikaisesti kasvattaa, korjata, muokata, jalostaa ja polttaa biomassaa. On syntynyt biotalouden ylikuumenemistilanne.

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon - Lue lisää...

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten vetäytyessä Smolnaan neuvottelemaan uuden hallitusohjelman sisällöstä Luonnonsuojeluliitto muistuttaa ympäristöohjaavan verotuksen tarjoamista mahdollisuuksista tulevia sopeutustoimia suunniteltaessa.

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun - Lue lisää...