Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Blogi

Blogi

Kestävän talouden marssijärjestys

Talouskasvu, tuottavuus, kilpailukyky ja työllisyys. Jos taloutta ei saada nousuun, se ei ole kestävällä pohjalla eikä meillä ole varaa investoida esimerkiksi luonnonsuojeluun ja ihmisten hyvinvointiin. Onko näin?

Kestävän talouden marssijärjestys - Lue lisää...

Valtioneuvoston tulisi esittää perustelut Talvivaaran rahoittamiselle

Valtioneuvosto esittää Talvivaaralle 112 miljoonan euron lisärahoitusta. Kaivoksen sulkeminen maksaisi arviolta 300 miljoonaa euroa.

Valtioneuvoston tulisi esittää perustelut Talvivaaran rahoittamiselle - Lue lisää...

Poimintoja hallitusohjelmasta: Mitä tapahtuu ympäristölle?

Juha Sipilä julkaisi 27.5.2015 neuvottelutuloksen hallitusneuvotteluista. Ympäristön kannalta ohjelmassa on paljon hyvää ja huonoa.

Poimintoja hallitusohjelmasta: Mitä tapahtuu ympäristölle? - Lue lisää...

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri

Ympäristöministeriö pelastui – seuraavaksi pitää varmistaa, että meillä on ympäristöministeri. Lue suojelupäällikkö Leo Straniuksen neljä pointtia, miksi Suomessa tarvitaan oma ympäristöministeri.

Itsenäiselle ympäristöministeriölle tarvitaan oma ympäristöministeri - Lue lisää...

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon

Kun jostain oikein innostutaan ja kaikki ryntäävät samaan suuntaan, puhutaan sopuli-ilmiöstä. Biotaloudesta on tullut sopuli-ilmiö - samoille apajille rynnivät nyt metsäklusteri, energiasektori, investoijat, konsultit, ministeriöt ja poliitikot. Kaikki haluavat yhtäaikaisesti kasvattaa, korjata, muokata, jalostaa ja polttaa biomassaa. On syntynyt biotalouden ylikuumenemistilanne.

Biotalouden kestävyysvaje kuntoon - Lue lisää...

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten vetäytyessä Smolnaan neuvottelemaan uuden hallitusohjelman sisällöstä Luonnonsuojeluliitto muistuttaa ympäristöohjaavan verotuksen tarjoamista mahdollisuuksista tulevia sopeutustoimia suunniteltaessa.

Ympäristöverotus tervehdyttäisi taloutta ja toisi kaivattuja tuloja valtion kirstuun - Lue lisää...

PEFC - Business As Usual

Metsäsertifikaatti PEFCin vaikutusarvioinnin 2000-2014 tulokset julkaistiin 8. toukokuuta. Tilaisuus muodostui merkilliseksi kansallisen kestävän metsätalouden mainostilaisuudeksi , jossa sertifikaatin ansioksi luettiin toimialan sopimuskäytäntöjen parantaminen, yhteisen tahtotilan löytäminen, edunvalvonnan hyödyt sekä metsänomistajien asenteiden ja osaamisen koheneminen. Huolestuttavaa oli, että luonnon monimuotoisuuden kyseenalainen koheneminen sekoitettiin sertifikaattiin, joka enimmäkseen toistaa olemassa olevaa lainsäädäntöä.

PEFC - Business As Usual - Lue lisää...

Yhteiskuntasopimus olisi rikkonut kansalaisten ja ympäristön oikeuksia

Juha Sipilän yritys yhteiskuntasopimuksen saamiseksi kariutui erimielisyyksiin. Luonnonsuojeluliitto varoitti, että vain työmarkkinajärjestöjen kanssa neuvotellusta yhteiskuntasopimuksesta puuttui ekologinen kestävyys. Nyt julkisuuteen vuotaneessa kaatuneen sopimuksen luonnoksessa ehdotettiin jopa kansalaisten ja ympäristön oikeuksien kaventamista.

Yhteiskuntasopimus olisi rikkonut kansalaisten ja ympäristön oikeuksia - Lue lisää...

Ilmastoviestejä Euroopasta

Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen kattojärjestö European Environmental Bureau (EEB) vaatii uudistusta Euroopan Unionin bioenergiaa koskeviin tavoitteisiin vastikään julkaistussa raportissaan.

Ilmastoviestejä Euroopasta - Lue lisää...