Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Ajankohtaista ympäri maata

Ajankohtaista ympäri maata

Uutisia Luonnonsuojeluliiton toiminnasta koko Suomessa - myös luonnonsuojelupiireissä ja paikallisyhdistyksissä.

Tiedote nimen- ja logonmuutoksesta

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen kevätkokous on päättänyt hyväksyä Suomen luonnonsuojeluliiton suositukset uudeksi nimeksi ja logoksi. Uusi uljas nimemme on Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen yhdistys ry, josta lyhyempi muoto on Luonnonsuojeluliitto Tampere.

Tiedote nimen- ja logonmuutoksesta - Lue lisää...

Suomi juhlii luontoaan suojellen

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 22.-23.4.2017 Suomenlinnassa ja antoi seuraavan julkilausuman:

Suomi juhlii luontoaan suojellen - Lue lisää...

Östersundomin kaavoituksessa on syytä ottaa aikalisä

(21.4.2017) Östersundomin maakuntakaavasta on valmistunut uusi, kaksi vaihtoehtoa sisältävä ehdotus, joka on parhaillaan lausuntokierroksella. Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri katsovat, ettei kumpikaan kaavavaihtoehdoista turvaa riittävässä määrin kaava-alueen huomattavia luontoarvoja.

Östersundomin kaavoituksessa on syytä ottaa aikalisä - Lue lisää...

Uusi toimintaryhmä perustettu

Uusi toimintaryhmä perustettu

Tysy on perustanut uuden toimintaryhmän edistäkseen luonnonsuojelualueiden kasvattamista Tampereella. Ryhmä nimettiin Metsäryhmäksi.

Uusi toimintaryhmä perustettu - Lue lisää...

Yhdistys pohtii nimenmuutosta

Miltä kuulostaisi se, että Tysy olisikin nimeltään Luonnonsuojeluliitto Tampere? Suomen luonnonsuojeluliito (SLL) suosittelee, että paikallisyhdistykset muuttaisivat nimensä yhtenäisiksi. Tällöin nimi muuttuisi muotoon Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen yhdistys ry, josta lyhyempi muoto olisi Luonnonsuojeluliitto Tampere. Asiaa käsitellään kevätkokouksessa 20.4. klo 18:00 alkaen.

Yhdistys pohtii nimenmuutosta - Lue lisää...

Satakunnan luonto -blogi

Satakunnan luonnonsuojelupiirin Satakunnan luonto -blogi on avattu

Satakunnan luonto -blogi - Lue lisää...

Valtaosa kunnallisvaaliehdokkaista kannattaa Sanginjoen ulkometsän suojelua

PPLY ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys kysyivät kuntavaaliehdokkaiden kantoja Sanginjoen ulkometsän suojeluun

Valtaosa kunnallisvaaliehdokkaista kannattaa Sanginjoen ulkometsän suojelua - Lue lisää...

Tampereen kansallista kaupunkipuistoa kiirehdittävä

Tampereen kansallista kaupunkipuistoa kiirehdittävä

Tampere on tehnyt kansallisen kaupunkipuiston tarveselvityksen ja päättänyt sen pohjalta edetä puiston toteuttamisessa ja hakemuksen valmistelussa ympäristöministeriölle. Maakunnallisena toimijana Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri haluaa korostaa Tampereen kansallisen kaupunkipuiston merkitystä ja päätöksen tärkeyttä Tampereen kaupunkiseudulle ja koko Pirkanmaan maakunnalle.

Tampereen kansallista kaupunkipuistoa kiirehdittävä - Lue lisää...

Ympäristöpalkinto Heikki Holstille virtavesien hyväksi tehdystä työstä

Ympäristöpalkinto Heikki Holstille virtavesien hyväksi tehdystä työstä

SLL:n Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin vuoden 2017 ympäristöpalkinto on myönnetty Heikki Holstille. Holsti on tehnyt pitkään tärkeää työtä virtavesien kunnostamiseksi ja uhanalaisen taimenen elinolojen parantamiseksi tekemällä kutusoraikkoja ja selvittämällä taimenen perimää DNA-näytteiden avulla. Hän on koulutukseltaan limnologi ja työskentelee kalastotutkijana Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksessä.

Ympäristöpalkinto Heikki Holstille virtavesien hyväksi tehdystä työstä - Lue lisää...

Juhlavuoden metsäaloitteet Keuruun kaupungille ja seurakunnalle

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Keurusseudun Luonnonystävät ry on esittänyt Keuruun kaupungille ja seurakunnalle metsien rauhoittamista luonnon ja tulevien sukupolvien hyväksi. Esitysten pinta-ala on 100 hehtaaria, yksi kullekin itsenäisyyden vuodelle.

Juhlavuoden metsäaloitteet Keuruun kaupungille ja seurakunnalle - Lue lisää...

Pyhtään lentopaikan vaikutukset on selvitettävä kattavasti

(27.3.2017) Pyhtään kirkonkylän läheisyyteen suunnitellaan lentopaikkaa. Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson ja Uudenmaan piirien mielestä hankkeen vaikutukset tulee selvittää, ja siitä pitää kuulla kansalaisia. Koska lentotoiminta ja sen melu leviää kunnan ja maakunnan rajojen yli, kentän sijoitusmahdollisuudet tulee selvittää Pyhtään kirkonkylän osayleiskaavaa laajemmin maakuntakaavakaavassa sekä tarvittaessa myös erillisessä ympäristövaikutusten arvioinnissa. Rakennustöitä ei pidä aloittaa ennen kuin kaavat ja luvat ovat lainvoimaisia.

Pyhtään lentopaikan vaikutukset on selvitettävä kattavasti - Lue lisää...

Kuntavaalit ovat ympäristövaalit

(25.3.2017) Kuntien tehtävien vähetessä ympäristöasioiden merkitys kasvaa, muistuttaa Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri. Kunta vaikuttaa lähiluontoon kaavoituksella, metsänkäytöllä, energiaratkaisuilla, julkisilla hankinnoilla ja ympäristökasvatuksella. Jokainen kunta voi perustaa Suomi 100 -juhlavuoden suojelualueen.

Kuntavaalit ovat ympäristövaalit - Lue lisää...

Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke etsii hoidettavia luontokohteita

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri on käynnistänyt kehittämishankkeen, jossa yhdistyy luonnonhoito ja monikulttuurinen toiminta. Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hankkeen toiminnassa hoidetaan arvokkaita luontokohteita yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa. Kaksivuotista hanketta rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja sen toteuttamisessa hyödynnetään Pirkanmaan ELY-keskuksen asiantuntemusta.

Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke etsii hoidettavia luontokohteita - Lue lisää...

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Suomen luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan turvekampanjassaan antamansa virheelliset tiedot ja esittämään anteeksipyynnön suomalaisille.

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa - Lue lisää...

Luonnonhoitotyötä tarjolla Ketosirkka-hankkeessa

Ketosirkka-hankkeeseen tarvitaan luonnonhoitajia kesäkaudelle 2017. Työt sijaitsevat Hyvinkäällä ja läntisellä Uudellamaalla.

Luonnonhoitotyötä tarjolla Ketosirkka-hankkeessa - Lue lisää...

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää vääränä valtion ja Metsähallituksen päätöstä kustantaa kalatiehanke Iijoen Raasakassa, vaikka Iijoen kalatalousvelvoitteiden päivitysprosessi on kesken.

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä - Lue lisää...

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Suomen johtavat ympäristöoikeuden tuntijat kokoontuivat Helsingissä pohtimaan ympäristöoikeuden tilaa. Alustuksissa ja keskusteluissa nousi keskeisenä huolen aiheena esiin kiire ympäristölainsäädäntöä heikentävänä tekijänä.

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä - Lue lisää...