Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Hallituksen esitys eduskunnalle riis­tan­hoi­to­mak­sun ja pyyntilupamaksun korottamisesta

Riistahoitomaksun korotus on aiheellinen riistahallinnon toimintaedellytysten varmistamiseksi.

HE 163/2022 vp.
Toiminnanjohtaja Tapani Veistola
Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Kirjallinen asiantuntijalausunto
MmV 18.10.2022

Hallituksen esitys eduskunnalle riistanhoitomaksun ja pyyntilupamaksun korottamisesta

Ilman riistahallinnon työtä metsästystä ei voitaisi Suomessa järjestää kestävästi. Metsästystä seuraavilla tahoilla voi toki olla erilaisia mielipiteitä riistahallinnon yksittäisistä päätöksistä ja toimenpiteistä. Kuitenkin kokonaisuuden kannalta riistahallinnon toimintaedellytysten turvaaminen on kaikkien edun mukaista.

Hallituksen esitykseen liittyy riistanhoitomaksun korotus. Myös tämänhetkinen inflaatio ja kustannusten kohoaminen huomioon ottaen esitys on perusteltu ja tarpeellinen. Moni kansalaisjärjestökin joutuu harkitsemaan samasuuruisia jäsenmaksujen korotuksia tänä syksynä. Korotus ei ole euromääräisesti kuitenkaan suuri. Se on useimmille metsästäjille pieni murto-osa metsästysharrastukseen käytettävästä vuotuisesta rahamäärästä.

Määrärahan perusteluissa ja kohdistamisessa eläkevakuutusmaksujen turvaaminen on täysin välttämätöntä. Kansainvälinen vaikuttaminen kuuluu toki enemmän valtioneuvostolle ja ministeriölle eikä niinkään riistakeskuksen virkamiehille. Sitä vastoin riistanhoitoyhdistysten toiminnan kehittäminen ja ammattimaistaminen on tärkeää.

Yhteenveto: Esitys on tarpeellinen ja kannatettava.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola a sll.fi

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa