Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to vaatii maamme suurimmasta au­rin­ko­voi­ma­las­ta ym­pä­ris­tö­vai­ku­tus­ten arviontia

Uudenkaupungin Kalantiin suunnitellaan maamme suurinta aurikovoimalan tuotantoaluetta. Luonnonsuojeluliitto kannattaa aurinkovoimaa, mutta on esittänyt Varsinais-Suomen ely-keskukselle ympäristövaikutusten arvioinnin tekemistä Kalannin-hankkeesta. Liitto katsoo, että hankkeen vaikutusten arviointi ja kansalaisten kuuleminen on nyt ollut riittämätöntä.

Kuva: Andreas Gücklhorn/Unsplash

Kalantiin suunniteltu aurinkoenergian tuotantoalue on maamme suurin. Se kattaisi lähes 300 hehtaaria metsiä ja peltoja.

“Luonnonsuojeluliitto kannattaa aurinkovoiman kehittämistä. Kalanti on kuitenkin valtakunnallinen ennakkotapaus siitä, minkälaisilla selvityksillä ja kansalaisten kuulemisella näin suuria hankkeita tehdään”, sanoo Luonnonsuojeluliiton ympäristöpäällikkö ja väliaikainen toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

Hankekokonaisuuden päätöksenteko on jaettu kuuteen suunnittelutarveratkaisuun, kuuteen rakennuslupaan ja kahteen tilapäiseen rakennuslupaan. Asia on Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunnassa tiistaina. Siksi Luonnonsuojeluliitto kirjoitti tänään Varsinais-Suomen ely-keskukselle esittäen ympäristövaikutusten arvioinnin tekemistä hankkeesta.

“Ympäristövaikutusten arvioinnista olisi tässä tapauksessa lisäarvoa. Nyt hankkeesta tehdyt selvitykset ja kuuleminen ovat olleet hyvin suppeat ja puutteelliset. Katsomme, että asiaa ei ole nyt selvitetty eikä kansalaisia kuultu riittävästi”, Veistola kertoo.

Monissa EU-jäsenmaissa tehdään isompia ja pienempiä ympäristövaikutusten selvityksiä aurinkovoimaloille. EU selvittää parhaillaan aurinkovoimaloiden ohjauksen kehittämisen tarvetta.

 

Lue lisää:

Luonnonsuojeluliiton esitys Varsinais-Suomen ely-keskukselle

Uudenkaupungin ympäristö- ja lupajaoston esityslista

 

Lisätietoja:  

Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöpäällikkö Tapani Veistola, p. 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi

Uudenkaupungin ympäristöyhdistyksen puheenjohtaja Antti Karlin, p. 040 515 7945, karlin.antti (a) gmail.com

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa