Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kysymys Fortumin yh­tiö­ko­kouk­ses­sa 2021

Luonnonsuojeluliitto kysyy Fortumilta yhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa, milloin yhtiö luopuu Kemijoelle kaavaillusta Sierilän vesivoimalahankkeesta ja lakkaa vastustamasta nykyisten kalatalousvelvoitteidensa päivitystä. Luonnonsuojeluliitto omistaa 10 Fortumin osaketta. Yhtiön on vastattava osakkeenomistajien kysymyksiin verkkosivuillaan 19.4.2021 mennessä.

Maisema Kemijoen Sieriniemestä ylävirtaan.
Näkymä Kemijoen Sieriniemestä ylävirtaan. Kuva: Matti Pellinen / SLL

Kysymys viitaten 6 §:n toimintakertomukseen ja virtavesiin

Osakkeenomistaja Suomen luonnonsuojeluliitto ry kysyy milloin yhtiö luopuu Kemijoen Sierilän vesivoimalan suunnittelusta ja nykyisten vesivoimaloidensa kalatalousvelvoitteiden päivitysten vastustamisesta?

Sierilän voimala uhkaa virtavesiluontoa, uhanalaisia vaelluskaloja ja muun muassa jokihelmisimpukkaa. Hankkeen vesitalousluvan määräaika on umpeutumassa. Myös osa voimalan maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista kaavoista ja luvista on ratkaisematta. Hanketta on siksi hyvä harkita uudelleen myös valtion uusien omistajaohjauksen tavoitteiden valossa.

Suurvoimaloiden yhteyteen tarvitaan ohitusuomat, joissa vesi virtaa jatkuvasti ympäri vuoden. Vaelluskalojen on voitava liikkua ylä- ja alavirtaan itse. Monet muutkin jokieliöt tarvitsevat näitä kulkuyhteyksiä ja virtapaikkoja.

Omistamme 10 Fortumin osaketta (liite).

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY

Harri Hölttä           
puheenjohtaja

Tapani Veistola
suojelupäällikkö
toiminnanjohtajan sijainen

Suomen luonnonsuojeluliitto
Itälahdenkatu 22 b A
00210 HELSINKI

Jaa sosiaalisessa mediassa