Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

SFS:lle Pääs­tö­kom­pen­soin­ti metsän puuston kasvun lisäisyyden kautta syntyvällä hiilinielulla

SLL ei kannata Hiilinieluntuottajat Oy:n aloitetta SFS:lle "Päästökompensointi metsän puuston kasvun lisäisyyden kautta syntyvällä hiilinielulla".

19.3.2020

Suojeluasiantuntija Liisa Toopakka
Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Suomen Standardoimisliitto

Lausumme Suomen Standardisoimisliiton pyynnöstä Hiilinieluntuottajat Oy:n standardialoitteesta ”Päästökompensointi metsän puuston kasvun lisäisyyden kautta syntyvällä hiilinielulla”.

Aloitteessa esitetään, että puuston kasvun kautta toteutuva hiilidioksidinielun todentaminen, varmistaminen, seuranta ja käyttäminen vapaaehtoisessa päästökompensoinnissa standardoidaan.

Luonnonsuojeluliitto ei kannata SFS-standardin laadintaa aloitteen pohjalta. Päästökompensoinnista on käynnissä mm. ympäristöministeriön toteuttama selvitys sääntelyn nykytilasta ja tarpeista ja mielestämme asiassa on perusteltua odottaa tämän selvitystyön tuloksia. Kaksoisaskentaan liittyvät ongelmat koskevat kaikkia Kioton sopimuksen mukaan kasvihuonakaasujaan raportoivia maita, joten kaksoislaskennan ongelmien välttäminen pelkän kansallisen starndardin avulla ei tunnu todennäköiseltä.

Lisätietoja: Liisa Toopakka, 0405042989, liisa.toopakka A sll.fi

 

Toimeksi saaneena suojeluasiantuntija Liisa Toopakka

Lisätietoja

Monimuotoisuusasiantuntija Liisa Toopakka

  • +358 40 504 2989
  • liisa.toopakka(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa