Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kommentit rakentamisen vastuisiin

Iso osa kansallisvarallisuudestamme on rakennuksissa. Rakentamisen laatu on silti surkeaa. Asian parantamisen vaihtoehdot olivat kommenteilla.

Mia Niemelä / Luonnonsuojeluliitto

Ympäristöministeriö jatkoi maankäyttö- ja rakennuslain teemojen pohdintaa kaikille avoimella ja nimettömällä fountainpark-kyselyllä.

Ministeriö pohti vastuukysymyksissä kolmea vaihtoehtoa. Ykkönen vastasi nykytasoa. Kakkonen oli löysin. Kolmonen toisi kaikille osapuolille 5 vuoden vastuuajan: lopullinen vastuu on rakentamishankkeeseen ryhtyvällä jokainen vastaa osastaan sekä päätoteuttaja ja -suunnittelija erityisesti.

Kyselyyn vastasi Luonnonsuojelulitosta ainakin Tapani Veistola. Hän peukutti laajinta kolmosvaihtoehtoa. Avovastauksissa hän korosti muun muassa riittävää takuuaikaa, koska rakennuksen elinkaari on pitkä. Takuuaikojen lisäksi myös valvojan vastuun tulee olla ankara.

 

Lisätietoja

Suojelupäällikkö Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa