Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to hakee maas­to­työn­te­ki­jöi­tä vieraslajien torjuntaan

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristöjärjestö ja arvostettu luonnonsuojeluvaikuttaja. Luonnonsuojeluliiton koordinoima, maamme kaikkien aikojen suurin vieraslajihanke VieKas LIFE käynnistyi syksyllä 2018. Viisivuotisessa valtakunnallisessa hankkeessa mm. kartoitetaan ja torjutaan jättipalsamia, jättiputkea ja muita haitallisia vieraskasvilajeja sekä käynnistetään uutta kansalaistoimintaa vieraslajeihin liittyen. Hankkeen päärahoittaja on EU:n LIFE -ympäristöohjelma. Hankkeessa torjutaan jättiputkea Varsinais-Suomessa vuosina 2019–2023.

 

Tule mukaan käytännön luonnonsuojelutyöhön! Suomen luonnonsuojeluliitto hakee VieKas LIFE -hankkeeseen kesäkaudelle 2020 haitallisten vieraslajien torjuntaan Varsinais-Suomeen

VIERASLAJITORJUJIA (4 paikkaa)

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.5.2020 – 31.7.2020 (2 paikkaa) ja 15.6.–15.9.2020 (2 paikkaa).

Työtehtäviisi sisältyy haitallisen vieraskasvilaji jättiputken esiintymien kartoitusta ja torjuntaa sekä vieraslajineuvontaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Jättiputkien torjuntatyössä toimit yhtenä neljästä torjuntatiimiläisestä, jotka työskentelevät kahtena työparina. Työ on pääosin maastossa tapahtuvaa fyysistä työtä, mutta myös tietotekniikan perusteiden hallitseminen on välttämätöntä työn suunnittelussa ja dokumentoinnissa. Maastotyöntekijänä edustat VieKas LIFE -hanketta ja osallistut myös hankkeen viestintätyöhön, sillä työtä tehdään yhteistyössä kuntien ja yksityisten maanomistajien kanssa. Olet osa laajempaa VieKas LIFE-tiimiä, jossa työskentelee innostunut joukko vieraslajiasiantuntijoita eri puolilla Suomea.  Työ on liikkuvaa ja sitä tehdään koko Varsinais-Suomen alueella.

Työssä saat perusteellisen perehdytyksen haitallisiin vieraslajeihin ja niiden torjunnassa käytettäviin menetelmiin. Jos sinulla on intoa uuden oppimiseen, voit tässä työssä kehittyä monipuoliseksi vieraslajitorjunnan osaajaksi.

Hakijoilta edellytetään

 • hyvää fyysistä kuntoa ja maastotyökelpoisuutta
 • suunnistus- ja kartanlukutaitoa
 • B-ajokorttia
 • hyvää suomen tai ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa
 • järjestelmällistä ja pitkäjänteistä työotetta

Eduksi luetaan

 • aiempi työkokemus puutarha-, ympäristönhoito- tai viheralalta, tai muu relevantti työkokemus oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä vaativissa maastotehtävissä
 • luonnonvaraisten kasvilajien tuntemus ja muu biologinen osaaminen
 • Varsinais-Suomen paikallistuntemus
 • voimassaoleva työturvallisuuskortti, kasvinsuojelututkinto tai ensiaputodistus

Maastotyöntekijöiden toimipaikkana on ensisijaisesti Turku, mutta myös muu Varsinais-Suomen kunta voi tulla kyseeseen. Työaikasi on 36h 15 min viikossa ja aloituspalkkasi 1950-2284 €/kk, riippuen työkokemuksestasi. Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. lounassetelit ja kattava työterveyshuolto.

Mainitse hakemuksessasi, mikäli sinulle on myönnetty mahdollisuus palkkatukeen. Mainitse myös, mikäli olisit käytettävissä muuna ajanjaksona kuin hakuilmoituksessa mainitut, sillä niistä voi olla mahdollista joustaa jonkin verran.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse 6.4.2020 klo 16.00 mennessä osoitteeseen markus.seppala@sll.fi. Haastattelut järjestetään viikolla 15.

Lisätietoa saat vieraslajiasiantuntija Markus Seppälältä puhelimitse (044 3069546) torstaisin klo 10-14, sekä sähköpostitse markus.seppala@sll.fi. VieKas LIFE -hankkeesta löydät tietoa verkkosivuilta https://www.sll.fi/viekas-life/ ja https://viekas.laji.fi/.

 

Lisätietoja

Asiantuntija, VieKas LIFE -hanke Markus Seppälä

 • +358 44 3069 546
 • markus.seppala(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa