Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to hakee ym­pä­ris­tö­oi­keu­den asiantuntijaa

Mia Niemelä / Luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto hakee keskustoimistolle Lauttasaareen pysyvään työsuhteeseen yhteiskunnallisen vaikuttamistyön osaavaa erityisasiantuntijaa – painopisteenä lainsäädäntövaikuttaminen.

Suomen luonnonsuojeluliitto on Suomen johtava ympäristöjärjestö hallinnollisessa ja lainsäädännöllisessä vaikuttamisessa. Ympäristöjuristin paikan vapauduttua haemme nyt uutta toimijaa pitämään luonnon puolta yhteiskunnallisia paineita vastaan. Tarjoamme näköalapaikan ympäristölainsäädännön valmisteluun ja sen soveltamiseen sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää ympäristölainsäädännön ja -hallinnon ja niiden parantamistarpeiden tuntemusta sekä käytännön kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä. Esimerkiksi luonnonsuojelu-, vesi-, kaavoitus- ja kaivoslainsäädännön tuntemus ovat työssä tarpeen.

Lisäksi erityisasiantuntijan toimenkuvaan kuuluvat muun muassa:

  • Luonnonsuojeluliiton lainvalmisteluvaikuttamisen koordinointi
  • osallistuminen lainvalmisteluun, lainvalmistelutyöryhmiin ja vaikuttamistyöhön liittyvään kampanjointiin
  • Liiton sekä sen piirien ja yhdistysten auttaminen luonnon- ja ympäristönsuojelun lakiasioissa
  • osavastuu luonnon- ja ympäristönsuojelutoiminnan suunnittelusta ja raportoinnista yhdessä suojelupäällikön, suojeluasiantuntijoiden ja hanketyöntekijöiden kanssa
  • yhteydenpito viranomaisiin, poliittisiin ja taloudellisiin vaikuttajiin sekä tiedotusvälineisiin
  • eduksi katsotaan aikaisempi kokemus yhdistyksistä ja yhdistyslain tuntemus

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esimerkiksi OTM, HTM, ON, FM), sujuvaa suomea sekä vahvaa englantia. Myös netti- ja muita viestintätaitoja tarvitaan. Eduksi katsotaan hyvät esiintymistaidot, muu kielitaito sekä luonnon- ja ympäristönsuojelun ja järjestömme toiminnan tuntemus.

Työaika on vuonna 2020 osa-aikainen 80-90 % työajalla. Palkka noudattaa Suomen luonnonsuojeluliitossa käytössä olevaa työehtosopimusta ja on välillä 2700–2900 euroa osa-aikaisuuden asteesta ja aikaisemmasta työkokemuksesta riippuen. Voimme myös harkita kokoaikaista työsuhdetta 1.3. alkaen noin 3000 euron kuukausipalkalla. Ilmoita hakemuksessasi, kumpaa ensisijaisesti toivot.

Hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan 13.12.2019 klo 08:00 mennessä pdf-muodossa osoitteeseen jouni.nissinen@sll.fi otsikolla ”Erityisasiantuntijarekry”. Kärkihakijat pyritään haastattelemaan ennen joulua.

Työ alkaa 6.1.2020 jälkeen sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:

• toiminnanjohtaja Päivi Lundvall, puh. 040 184 3636

• suojelupäällikkö Jouni Nissinen, puh. 040 120 9222

Jaa sosiaalisessa mediassa