Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton VieKas LIFE -vieraslajihanke hakee maas­to­työ­te­ki­jöi­tä jättiputken torjuntaan Varsinais-Suomeen

Maastotyöntekijöitä jättiputken torjuntaan (4 paikkaa) Varsinais-Suomeen

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristöjärjestö ja arvostettu luonnonsuojeluvaikuttaja. Luonnonsuojeluliiton koordinoima, maamme kaikkien aikojen suurin vieraslajihanke VieKas LIFE käynnistyi syksyllä 2018. Viisivuotisessa valtakunnallisessa hankkeessa kartoitetaan ja torjutaan jättipalsamia, jättiputkea ja muita haitallisia vieraskasvilajeja sekä käynnistetään uutta kansalaistoimintaa vieraslajeihin liittyen. Hankkeen päärahoittaja on EU:n LIFE-ohjelma. Hankkeessa torjutaan jättiputkea Varsinais-Suomessa vuosina 2019-2023.

Tule mukaan käytännön luonnonsuojelutyöhön! Suomen luonnonsuojeluliitto hakee VieKas LIFE -hankkeeseen kaudelle 2019 haitallisten vieraslajien torjuntaan Varsinais-Suomeen

MAASTOTYÖNTEKIJÖITÄ (4 paikkaa)

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.7.2019 – 15.10.2019.
Työtehtäviisi sisältyy haitallisen vieraslajin jättiputken esiintymien kartoitusta ja torjuntaa sekä vieraslajineuvontaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Jättiputkien torjuntatyössä toimit yhtenä neljästä torjuntatiimiläisestä, jotka työskentelevät kahtena työparina. Työ on pääosin maastossa tapahtuvaa fyysistä työtä, mutta myös tietotekniikan perusteiden hallitseminen on välttämätöntä työn suunnittelussa ja dokumentoinnissa. Maastotyöntekijänä edustat VieKas LIFE -hanketta ja osallistut myös hankkeen viestintätyöhön, sillä työtä tehdään yhteistyössä kuntien ja yksityisten maanomistajien kanssa. Olet osa laajempaa VieKas LIFE -tiimiä, jossa työskentelee innostunut joukko vieraslajiasiantuntijoita eri puolilla Suomea. Työ on liikkuvaa ja sitä tehdään koko Varsinais-Suomen alueella.

Työssä saat perusteellisen perehdytyksen haitallisiin vieraslajeihin ja niiden torjunnassa käytettäviin menetelmiin. Jos sinulla on intoa uuden oppimiseen, voit tässä työssä kehittyä monipuoliseksi vieraslajitorjunnan osaajaksi.

Hakijoilta edellytetään
• hyvää fyysistä kuntoa ja maastotyökelpoisuutta

• suunnistus- ja kartanlukutaitoa
• B-ajokorttia
• hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa
• järjestelmällistä ja pitkäjänteistä työotetta

Eduksi luetaan

• aiempi työkokemus puutarha-, ympäristönhoito- tai viheralalta, tai muu relevantti työkokemus oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä vaativissa maastotehtävissä
• luonnonvaraisten kasvilajien tuntemus ja muu biologinen osaaminen
• Varsinais-Suomen paikallistuntemus
• voimassaoleva työturvallisuuskortti, kasvinsuojelututkinto tai ensiaputodistus
• ruotsinkielen taito

Maastotyöntekijöiden toimipaikkana on ensisijaisesti Turku, mutta myös muu Varsinais-Suomen kunta voi tulla kyseeseen. Työaika on 36h 15 min viikossa ja aloituspalkka on 1950-2284 €/kk riippuen työkokemuksesta. Henkilöstöetuihin kuuluvat mm. lounassetelit ja kattava työterveyshuolto.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse viimeistään perjantaina 28.6.2019 klo 16.00 mennessä osoitteeseen kati.salovaara@sll.fi. Haastattelut järjestetään Turussa 1.-5.7. välisenä aikana. Lisätietoja antavat puhelimitse hankekoordinaattori Kati Salovaara, puh. 040 632 7578 (vain torstaisin klo 12-15) sekä sähköpostitse vieraslajiasiantuntija Markus Seppälä, markus.seppala@sll.fi

 
VieKas LIFE -hankkeesta löytyy tietoa verkkosivuilta https://www.sll.fi/viekas-life/ ja https://viekas.laji.fi/.

Jaa sosiaalisessa mediassa