Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Liittokokous 2019

Sivua päivitetty 27.8.2019

 

Suomen  Luonnonsuojeluliitto ry:n ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenjärjestöjen nimeämät liittokokousedustajat. Sääntömääräinen liittokokous pidetään joka kolmas vuosi ja sen kutsuu koolle liittohallitus.

Liittokokous 2016 Turussa. Kuva: Kaisa Lappalainen

Aika ja paikka

Kokous pidetään Punkaharjulla Metsämuseo Lustolla 31.8.-1.9.2019.

Saapumisinfo

Kokouspaikalle pääsee junalla, Luston pysäkiltä on lyhyt kävelymatka Metsämuseolle, museorakennus näkyy asemalle ja sinne on asemalla kyltti. Kokouksen ohjelma on laadittu niin, että Parikkalasta Lustolle 10.56 saapuvalla junalla ehtii hyvin.

Ohjelma alkaa lauantaina klo 10.30 alkaen ilmoittautumisella museon aulassa.

Saat ilmoittautuessasi ruokaliput, jonka jälkeen on lounas museoravintola Nilassa.

Lataa yksityiskohtainen saapumisinfo.

Tutustu alueen karttaan. Karttaan on merkitty kävelyreitti Lustolta majoituspaikkaan, Kruunupuistoon (2,9 km). Reitti kulkee pitkin harjua.

Edustajat ja äänimäärät

Liittokokouksessa päätäntävaltaa käyttävät liiton jäsenjärjestöjen nimeämät kokousedustajat. Piirijärjestöjen edustajaluku määräytyy piirin edellisenä vuonna (2018) Luonnonsuojeluliiton jäsenmaksun maksaneiden henkilöjäsenten mukaan. Ulkojäsenillä on kullakin yksi edustaja.

Luonnonsuojeluliiton piirijärjestöjen edustajilla on kaksi ääntä. Ulkojäsenten edustajilla on yksi ääni edustajaa kohti.

Kokouskutsu ja asiakirjat

Kokouksen asiakirjat ovat Luonnonsuojeluliiton Intranetissä. Pääset lukemaan ja tulostamaan asiakirjat täältä: Liittokokous 2019

Jos sinulla ei ole entuudestaan salasanaa Luonnonsuojeluliiton luottamustoimisten intraan, saat tilapäisen käyttäjätunnuksen ja salasanan piirin toimistolta.

Kokouskutsut lähetetään sääntöjen mukaan postitse kuukautta ennen kokousta piirijärjestöille ja ulkojäsenyhdistyksille. Kutsut on postitettu 17.7.2019.

Aloitteet

Jäsenjärjestöillä on mahdollisuus tehdä aloitteita Liittokokouksen käsiteltäväksi. Aloitteet toimitetaan liittohallitukselle 31.5 mennessä. Yhtään aloitetta ei jätetty määräaikaan mennessä.

Ilmoittautuminen ja majoittautuminen

Luonnonsuojeluliitto on varannut liittokokousedustajille ja muille kokoukseen osallistuville majoituskiintiön Hotelli Kruunupuistosta.

Kokoustarjoilut saadaan museoravitola Nilasta ja kokousvieraille on varattu illallinen Hotelli Kruunupuistosta. Ennakkoilmoittautuminen, majoitusvaraus ja ruokailuvaraukset Luonnonsuojeluliiton varauskiintiössä on tehtävä 18.8 mennessä täällä: Ilmoittaudu liittokokoukseen

Virallinen ilmoittautuminen tapahtuu kokouspaikalla. Edustaja esittää ilmoittautuessaan valtakirjan tai otteen kokouspöytäkirjasta, jolla hän todistaa äänioikeutensa. Lisäksi edustajalla tulee olla ilmoittautuessa henkilöllisyystodistus.

Kaikki kokouksen osallistujat ilmoittautuvat paikan päällä. Osallistujat saavat ilmottautuessaan mm. ruokailuun ja välipaloihin oikeuttavat lipukkeet.

Liittovaltuuston puheenjohtajan vaali

Liittokokous valitsee liittovaltuustolle puheenjohtajan uudelle 3-vuotiskaudelle. Kausi alkaa liittokokouksesta.

Kutsujen postitukseen mennessä hakemuksen jätti yksi ehdokas.

Liittohallituksen puheenjohtajan vaali

Liittokokous valitsee liittohallituksen puheenjohtajan uudelle 3-vuotiskaudelle. Kausi alkaa vuoden 2020 alusta.

Kutsujen postitukseen mennessä hakemuksen jätti yksi ehdokas.

Oheisohjelma

Lauantaina 31.8 vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Punkaharjullakin on liittokokouksen aikaan luontotapahtumia ja paljon  luonnon ystäviä.

Kuva: Eeva Mäkinen / Suomen luonnon päivä

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys järjestää retken Keronsärkälle la 31.8. Lähtö Luston asemalta klo 13 kimppakyydein Vaahersalon lähtöpisteelle, josta patikoidaan vajaan puolen tunnin matka Keronsärkälle.

Punkaharjun yrittäjät ja MTK Punkaharju järjestävät Lustolla la 31.8 Vastuullinen yrittäjyys -keskustelufoorumin. Samalla on myös Menesty yritysvastuulla -kirjan esijulkkarit, jossa syksyllä ilmestyvän teoksen kirjoittajat  Merja Pentikäinen ja Hanna Liappis kertovat kestävän liiketoiminnan kehittämisestä.

Luston aulassa voit kokeilla norppaturvallisen katiskan tekoa paikallisten taitajien kanssa ja tutustua Luonnonsuojeluliiton Hiilipörssiin sekä Madagaskarin kosteikkojen ja metsien suojeluhankkeisiin tai vieraslajien torjuntaan Suomessa. Toimintaansa esittelee myös Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen Ympäristötekoja yhteisöllisesti -hanke. Sen tavoitteena on havahduttaa kaupungin asukkaita ympäristötietoisuuteen ja vahvistaa heidän yhteyttään lähiluontoon.

Illalla on mahdollista osallistua kevyelle kävelyretkelle Punkaharjun metsä- ja kulttuurimaisemiin klo 19.15–20.45. Lähtö hotelli Kruunupuiston pihalta.

Nuku yö ulkona

Yöpyä voi myös Luston piha-alueella telttailemalla rannan tuntumassa. Karjalatalon  wc-tilat ovat yöpyjien käytössä. Huoneistoon on käynti talon rannan puoleisesta päädystä. Karjalatalo sijaitsee noin 200 m päässä Luston piha-alueelta (rannalta) Hoitokoti Finlandian läheisyydessä. Kruunupuistosta toivotaan, ettei tilojen käyttö aiheuta häiriötä talon asukkaille. Yöpyjät hoitavat omat roskat pois alueelta. Jos telttailu ulkona kiinnostaa, ilmoittaudu torstaihin 29.8. mennessä Luston asiakaspalveluvastaava Päivi Ronkaselle p. 050-320 4071 tai paivi.ronkanen(a)lusto.fi

Tutustu Suomen luonnon päivän valtakunnalliseen ohjelmaan.

Lähtöinfo

Kokous päättyy sunnuntaina niin, että kokousvieraat ehtivät klo 15.54 Luston asemalta lähtevään junaan. Luonnonsuojeluliitto ja  Luston Taidelaiturin mesenaatit tarjoavat kokousvieraille lähtökahvit Lottakioskista. Ennen junan lähtöä on mahdollista ulkoilla ja tutustua asemaan ja alueen tarinaan.

Tavataan Punkaharjulla!

 

Punkaharjun maisemaa. Kuva: Hanna Nikkola

Jaa sosiaalisessa mediassa