Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Liittokokous 2019

Sivua päivitetty 1.7.2019

 

Suomen  Luonnonsuojeluliitto ry:n ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenjärjestöjen nimeämät liittokokousedustajat. Sääntömääräinen liittokokous pidetään joka kolmas vuosi ja sen kutsuu koolle liittohallitus.

Liittokokous 2016 Turussa. Kuva: Kaisa Lappalainen

Aika ja paikka

Kokous pidetään Punkaharjulla Metsämuseo Lustolla 31.8.-1.9.2019. Kokouspaikalle pääsee junalla, Luston pysäkiltä on lyhyt kävelymatka kokouspaikalle. Tutustu alueen karttaan. Karttaan on merkitty kävelyreitti Lustolta Kruunupuistoon (2,9 km).

Ohjelma alkaa lauantaina lounaalla klo 11 ja päättyy sunnuntaina niin, että kokousvieraat ehtivät klo 15.54 Luston asemalta lähtevään junaan.

Tutustu Metsämuseo Lustoon.

Edustajat ja äänimäärät

Liittokokouksessa päätäntävaltaa käyttävät liiton jäsenjärjestöjen nimeämät kokousedustajat. Piirijärjestöjen edustajaluku määräytyy piirin edellisenä vuonna (2018) Luonnonsuojeluliiton jäsenmaksun maksaneiden henkilöjäsenten mukaan. Ulkojäsenillä on kullakin yksi edustaja.

Luonnonsuojeluliiton piirijärjestöjen edustajilla on kaksi ääntä. Ulkojäsenten edustajilla on yksi ääni edustajaa kohti.

Kokouskutsu ja asiakirjat

Kokouksen asiakirjat julkaistaan Suomen luonnonsuojeluliiton intranetissä liittohallituksen kesäkuun kokouksen jälkeen.

Kun asiakirjat valmistuvat, tähän tulee niihin linkki.

Kokouskutsut lähetetään postitse kuukautta ennen kokousta piirijärjestöille ja ulkojäsenyhdistyksille.

Aloitteet

Jäsenjärjestöillä on mahdollisuus tehdä aloitteita Liittokokouksen käsiteltäväksi. Aloitteet on toimitettava liittohallitukselle 31.5 mennessä.

Yhtään aloitetta ei jätetty määräaikaan mennessä.

Ilmoittautuminen ja majoittautuminen

Luonnonsuojeluliitto on varannut liittokokousedustajille majoituskiintiön Hotelli Kruunupuistosta.

Ennakkoilmoittautuminen ja majoitusvaraus Luonnonsuojeluliiton varauskiintiössä on tehtävä 18.8 mennessä täällä: Ilmoittaudu liittokokoukseen

Virallinen ilmoittautuminen tapahtuu kokouspaikalla. Edustaja esittää ilmoittautuessaan valtakirjan tai otteen kokouspöytäkirjasta, jolla hän todistaa äänioikeutensa. Lisäksi edustajalla tulee olla ilmoittautuessa henkilöllisyystodistus.

Liittovaltuuston puheenjohtajan vaali

Liittokokous valitsee liittovaltuustolle puheenjohtajan uudelle 3-vuotiskaudelle. Kausi alkaa liittokokouksesta.

Ehdokas, jätä esittelysi 30.6 mennessä verkkolomakkeella. Näin se ehtii kokouskutsun mukaan. Lomakkeen voit täyttää täällä.

Liittohallituksen puheenjohtajan vaali

Liittokokous valitsee liittohallituksen puheenjohtajan uudelle 3-vuotiskaudelle. Kausi alkaa vuoden 2020 alusta.

Ehdokas, jätä esittelysi 30.6 mennessä verkkolomakkeella. Näin se ehtii kokouskutsun mukaan. Lomakkeen voit täyttää täällä.

Oheisohjelma

Lauantaina 31.8 vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Punkaharjullakin on liittokokouksen aikaan luontotapahtumia ja paljon  luonnon ystäviä.

Kuva: Eeva Mäkinen / Suomen luonnon päivä

Punkaharjun yrittäjät ja MTK Punkaharju järjestävät Lustolla la 31.8 Vastuullinen yrittäjyys -keskustelufoorumin. Keskustelemassa mm. Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Suomen yrittäjien pääekonomisti Pentti Mäkinen sekä syksyllä ilmestyvän Menesty yritysvastuulla -kirjan kirjoittajat OTT Merja Pentikäinen ja FM / Ympäristötieteet Hanna Liappis.

Alueen yhdistysten toimintaa koordinoiva Savonlinnan Seudun Kolomonen ry kokoaa Punkaharjulle Luston ympäristöön Luonnollinen kohtaamispaikka -tapahtumaa osana Suomen luonnon päivää 31.8–1.9.

Ohjelmassa on esimerkiksi sieni- ja  lepakkoretkiä sekä luontoelokuvia. Tapahtuman kävijät pääsevät osallistumaan metsänistutustalkoisiin Punkaharjun alueella, puhdistamaan Puruveden rantoja, koekalastamaan Puruveden Sorvaslahdella, rakentamaan Saimaa-katiskoja, torjumaan vieraslajeja ja paljon muuta.

Tutustu Suomen luonnon päivän valtakunnalliseen ohjelmaan.

 

Tavataan Punkaharjulla!

 

Punkaharjun maisemaa. Kuva: Hanna Nikkola

Jaa sosiaalisessa mediassa