Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite on auki vielä viikon

Viiden ympäristöjärjestön laatiman kansalaisaloitteen allekirjoitusaika on loppusuoralla. Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla sulkeutuu ensi lauantaina 17.11. kansalaisaloite.fi-palvelussa.

Luonnonsuojeluliiton, Greenpeacen, BirdLifen, Luonto-Liiton sekä Natur och Miljön käynnistämä Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite on tänä vuonna nostanut keskusteluun valtion avohakkuiden vaikutuksia retkeilymahdollisuuksiin, lajien monimuotoisuuteen, ilmastonmuutoskamppailuun sekä vesistöihin. Kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu käynnistyi 17.5.

Jo ensimmäisen vuorokauden aikana 10 000 suomalaista kävi allekirjoittamassa aloitteen. Eduskuntakäsittelyyn vaadittavan määrän kannatusilmoituksia aloite saavutti jo elokuussa.

”Kansalaisaloite menee suoraan uuden eduskunnan työpöydälle. Tämän suorempaa viestiä suomalaiset tuskin voivat kansanedustajilleen lähettää. Metsien talouskäyttö on tehtävä ilmastoa, luontoa ja retkeilyä kunnioittaen, ja tässä hakkuutavoitteiden tolkullistaminen ja avohakkuista siirtyminen jatkuvaan kasvatukseen on yksi avainasia”, muistuttaa Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite sulkeutuu lauantain 17.11. vaihtuessa sunnuntaihin. Tämän jälkeen allekirjoitukset tarkastetaan oikeusministeriössä. Vahvistuksen jälkeen järjestöillä on puoli vuotta aikaa toimittaa kansalaisaloite eduskuntaan. Aloite tulee keväällä 2019 valittavan uuden eduskunnan käsiteltäväksi.

Lisää aiheesta

Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla kansalaisaloite.fi -palvelussa

Lisää aloitteesta ja avohakkuiden vaikutuksista metsäluontoon Avohakkuuthistoriaan.fi-kampanjasivulla

 

Lisätiedot

Harri Hölttä, puheenjohtaja, Luonnonsuojeluliitto, puh. 040 722 9224

Sini Harkki, maajohtaja, Greenpeace, puh. 050 582 1107

Jaa sosiaalisessa mediassa