Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luonto ohjaa maa­lin­val­mis­ta­jaa

Uula Colorin Jouni Uunila.

Kumppanimme esittäytyvät -palstalla esitellään yhteistyö maalinvalmistaja Uula Colorin kanssa.

Teksti Sini Tenkanen
Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 2/2018

Maalinvalmistaja Uula Color tekee tuotteensa kotimaassa käsityönä. Tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä kauvatsalaisyritys juhlii kääntämällä huomion luonnon hyvinvointiin. Jokaisesta vuoden aikana myydystä 9 ja 10 litran maalipurkista ohjataan 40 senttiä Luonnonsuojeluliiton metsiensuojelutyölle, kertoo toimitusjohtaja Jouni Uunila.

1. Miten ympäristövaikutukset huomioidaan yrityksenne toiminnassa?

Haluamme tarjota hengittäviä, muovittomia ja ekologisia vaihtoehtoja puupintojen käsittelyyn. Otamme huomioon vaikutukset sekä luonnolle että maalarille. Valmistuksen pohjana ovat luonnolliset, puhtaat raaka-aineet ja uusiutuvat luonnonöljyt. Valmistusmenetelmissä, tarvittavassa energiassa, pakkausmateriaaleissa sekä tuotteiden kuljetustavoissa tavoittelemme kaikissa mahdollisimman pientä ympäristökuormitusta.

2. Mikä on sinulle itsellesi arvokkainta suomalaisessa luonnossa?

Puhtaus. Raikas ilma. Vuodenaikojen vaihtelut ja luonnon monimuotoisuus. Terveet vesistöt ja runsaat harrastusmahdollisuudet. Koska nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä, haluamme vaalia niitä sekä omaa toimintaamme ohjaamalla että luonnonsuojelutyötä tukemalla.

Kuva: Eero Vilmi / Vastavalo

Luonnonsuojelija-lehti on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenetu.
Tervetuloa norppajengiin! sll.fi/liity

”Lempilehteni, joka pitää airot meressä, jalat polulla ja sydämen taivaalla!”

Jaa sosiaalisessa mediassa