Sijainti: Pääsivu / Mitä sinä voit tehdä / Tule mukaan toimintaan / Suomen 100 luontohelmeä

Suomen 100 luontohelmeä

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hankkeessa Luonnonsuojeluliitto kannustaa ideoimaan, kokemaan ja varjelemaan 100 kansallisesti merkittävää luontokohdetta, jotka haluamme jättää perinnöksi jälkipolville.

Suomen luonnonsuojeluliitto sai yhteensä 160 ehdotusta luontohelmiksi. Kaikki valitut ja ehdotetut luontohelmet tullaan esittelemään nettisivuillamme ja 100 helmeä julkistetaan 30.11.2016. Tutustu luontohelmiin täällä.

Suomi100_virallinen300.png

 

Tavoitteemme

  1. Esitellä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 kansallisesti merkittävää mutta uhanalaista luontokohdetta, jotka haluamme jättää perinnöksi jälkipolville.

  2. Tuottaa juhlakohteissa tai niiden inspiroimana tulkintoja nykypäivän arvokkaista kansallismaisemista ja uhatusta luonnosta taiteen ja ympäristökasvatuksen keinoin uusille kohderyhmille.

  1. Rohkaista kansalaisia, maanomistajia ja sidosryhmiä toimimaan juhlakohteiden säilymisen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisen puolesta.

Vuonna 2017 Suomen luonnonsuojeluliitto juhlii 100-vuotiasta Suomea paitsi luontohelmihankkeella, myös osallistumalla Luonnon päivät -konseptiin, jossa Suomen luonnon päivä -tyyppistä toimintaa toteutetaan vuoden aikana neljästi mm. Metsähallituksen luontopalvelujen hallinnoimilla suojelukohteilla.

Lisätietoa:

Tämän sivun osoite on www.sll.fi/suomi100