Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2017

Tiedotteet 2017

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Suomen luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan turvekampanjassaan antamansa virheelliset tiedot ja esittämään anteeksipyynnön suomalaisille.

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa - Lue lisää...

Hossan kansallispuiston metsästysoikeuksia ei saa laajentaa ulkopaikkakuntalaisille

Hossan kansallispuiston perustamista käsitellään parhaillaan eduskunnassa. Nyt maa- ja metsätalousvaliokunnan esitys metsästysoikeuksien huomattavasta laajentamisesta uhkaa pilata maailmallakin huomiota saaneen Hossan Suomi 100 -kansallispuistoesityksen, Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa.

Hossan kansallispuiston metsästysoikeuksia ei saa laajentaa ulkopaikkakuntalaisille - Lue lisää...

Satavuotiaalle Suomelle äänestetään kansallisperhonen

Suomi saa 100-vuotisjuhlansa kunniaksi kansallisperhosen. Se valitaan kaikille suomalaisille avoimella yleisöäänestyksellä osoitteessa kansallisperhonen.fi. Valinta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Satavuotiaalle Suomelle äänestetään kansallisperhonen - Lue lisää...

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää vääränä valtion ja Metsähallituksen päätöstä kustantaa kalatiehanke Iijoen Raasakassa, vaikka Iijoen kalatalousvelvoitteiden päivitysprosessi on kesken.

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä - Lue lisää...

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Suomen johtavat ympäristöoikeuden tuntijat kokoontuivat Helsingissä pohtimaan ympäristöoikeuden tilaa. Alustuksissa ja keskusteluissa nousi keskeisenä huolen aiheena esiin kiire ympäristölainsäädäntöä heikentävänä tekijänä.

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä - Lue lisää...

Saimaannorppa tutuksi - norppalähettiläät kiertävät Etelä-Karjalan kouluissa

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät kiertävät Saimaan alueen alakouluissa Etelä-Karjalassa kevään ajan esitellen lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Norppatunneilla lapset pääsevät tutustumaan saimaannorpan elämään ja suojeluun monin eri tavoin, esimerkiksi äänten ja kuvien kautta. Tärkeänä osana vierailuja on myös lasten omien norppa- ja luontokokemusten kuuntelu.

Saimaannorppa tutuksi - norppalähettiläät kiertävät Etelä-Karjalan kouluissa - Lue lisää...

Järjestöt muistuttavat ehdokkaita: Ilmastonmuutos ratkaistaan kunnissa

Ympäristö- ja kehitysjärjestöt laativat ilmastonmuutoksen ratkaisupaketin tulevalle kunnanvaltuustokaudelle. Ne muistuttavat, että valtuustokauden 2017-2021 aikana tehtävät päätökset osoittavat, onko Suomi tosissaan mukana ratkaisemassa ilmastokriisiä.

Järjestöt muistuttavat ehdokkaita: Ilmastonmuutos ratkaistaan kunnissa - Lue lisää...

Luontojärjestöt huolissaan turpeennoston dramaattisesta lisäämisestä Pohjanmaalla

Suomen luonnonsuojeluliitto ja BirdLife Suomi ovat huolestuneita turpeennoston huomattavasta lisäämisestä Etelä-Pohjanmaalla. Järjestöt näkevät, että tilanne vaarantaa paitsi maakuntakaavan tavoitteen suoluonnon turvaamisesta myös lukuisten suolintulajien tulevaisuuden.

Luontojärjestöt huolissaan turpeennoston dramaattisesta lisäämisestä Pohjanmaalla - Lue lisää...

Kainuussa syttymässä jälleen lukuisia metsäkiistoja - tässä kohteita koottuna

Metsähallituksen tämän talven Kainuun hakkuusuunnitelmat muun muassa Kajaanissa, Suomussalmella ja Kuhmossa ovat herättäneet jo etukäteen sekä paikallisten ihmisten että luontojärjestöjen vastustusta. Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että huolimattomasti tehdyt luontokartoitukset ja paikallisten toiveiden ohittaminen voivat johtaa hakkuiden myötä erittäin arvokkaiden alueiden tuhoihin.

Kainuussa syttymässä jälleen lukuisia metsäkiistoja - tässä kohteita koottuna - Lue lisää...

WWF, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Animalia: Erittäin uhanalaisen ahman tappamisen salliminen on väärä päätös

Maatalous- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt lopettaa ahman 35 vuotta jatkuneen rauhoituksen. Tänään voimaan tuleva maa- ja metsätalousministeriön asetus mahdollistaa poikkeusluvan myöntämisen kahdeksan ahman tappamiseen porovahinkoihin osoitettujen määrärahojen ylittymisen estämiseksi poronhoitoalueen pohjois- ja itäosissa kuluvan talven aikana. Suomen luonnonsuojeluliitto, WWF ja Animalia pitävät päätöstä vääränä.

WWF, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Animalia: Erittäin uhanalaisen ahman tappamisen salliminen on väärä päätös - Lue lisää...

Järjestöt: Hallitus laati kunnianhimottoman kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelman

Suomen suunnittelemat toimet YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi ovat pitkälti hallitusohjelman toisinto. Hallitukselle tarjottiin mahdollisuus luoda hallituskaudet ylittäviä menettelytapoja ja toimia, joilla olisi turvattu kestävän kehityksen toteutuminen. Sen sijaan tuore kansallinen toimeenpanosuunnitelma on kunnianhimoton ja lyhytnäköinen, arvioivat Agenda 2030 -ohjelman toimeenpanoa seuraavat kansalaisjärjestöt.

Järjestöt: Hallitus laati kunnianhimottoman kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelman - Lue lisää...

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja

Suomen luonnonsuojeluliitto vastustaa maa- ja metsätalousministeriön ajatusta aloittaa ahman metsästys. Sitä vastoin liitto esittää kokeiltavaksi suurpetokantojen suuruuden mukaan maksettavia tukia poronhoidolle. Myös ongelmayksilöiden siirtoja pois poronhoitoalueelta voitaisiin kokeilla.

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja - Lue lisää...