Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2017

Tiedotteet 2017

Kainuussa syttymässä jälleen lukuisia metsäkiistoja - tässä kohteita koottuna

Metsähallituksen tämän talven Kainuun hakkuusuunnitelmat muun muassa Kajaanissa, Suomussalmella ja Kuhmossa ovat herättäneet jo etukäteen sekä paikallisten ihmisten että luontojärjestöjen vastustusta. Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että huolimattomasti tehdyt luontokartoitukset ja paikallisten toiveiden ohittaminen voivat johtaa hakkuiden myötä erittäin arvokkaiden alueiden tuhoihin.

Kainuussa syttymässä jälleen lukuisia metsäkiistoja - tässä kohteita koottuna - Lue lisää...

WWF, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Animalia: Erittäin uhanalaisen ahman tappamisen salliminen on väärä päätös

Maatalous- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt lopettaa ahman 35 vuotta jatkuneen rauhoituksen. Tänään voimaan tuleva maa- ja metsätalousministeriön asetus mahdollistaa poikkeusluvan myöntämisen kahdeksan ahman tappamiseen porovahinkoihin osoitettujen määrärahojen ylittymisen estämiseksi poronhoitoalueen pohjois- ja itäosissa kuluvan talven aikana. Suomen luonnonsuojeluliitto, WWF ja Animalia pitävät päätöstä vääränä.

WWF, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Animalia: Erittäin uhanalaisen ahman tappamisen salliminen on väärä päätös - Lue lisää...

Järjestöt: Hallitus laati kunnianhimottoman kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelman

Suomen suunnittelemat toimet YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi ovat pitkälti hallitusohjelman toisinto. Hallitukselle tarjottiin mahdollisuus luoda hallituskaudet ylittäviä menettelytapoja ja toimia, joilla olisi turvattu kestävän kehityksen toteutuminen. Sen sijaan tuore kansallinen toimeenpanosuunnitelma on kunnianhimoton ja lyhytnäköinen, arvioivat Agenda 2030 -ohjelman toimeenpanoa seuraavat kansalaisjärjestöt.

Järjestöt: Hallitus laati kunnianhimottoman kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelman - Lue lisää...

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja

Suomen luonnonsuojeluliitto vastustaa maa- ja metsätalousministeriön ajatusta aloittaa ahman metsästys. Sitä vastoin liitto esittää kokeiltavaksi suurpetokantojen suuruuden mukaan maksettavia tukia poronhoidolle. Myös ongelmayksilöiden siirtoja pois poronhoitoalueelta voitaisiin kokeilla.

Ahman metsästykselle löydettävä parempia vaihtoehtoja - Lue lisää...