Luonnonsuojeluliitto vaatii hallitukselta korjausta ympäristöpolitiikkaan kehysriihessä

Lahdessa viikonloppuna kokoontunut Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto vaatii hallitusta korjaamaan ympäristöasioiden suuntaa kehysriihessä muun muassa suojelemalla valtion vanhoja metsiä ja säästämällä ympäristölle haitallisista tuista eikä ympäristöhallinnosta. Valtuusto terästi myös liiton soiden ennallistamista, Itämerta ja saimaannorppaa koskevia tavoitteita.

Lue lisää

Luontokriisi kytkeytyy suoraan talouteen

Ihmisten aiheuttamat muutokset luonnossa ovat suoraan kytköksissä taloutemme toimivuuteen. Luonnonsuojeluliiton ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen vaatii blogissaan hallitukselta toimia ilmaston, luonnon ja talouden hyväksi.

Lue lisää

Aurinkovoimalaa ei voida rakentaa luontokohteelle

Salon Perniön Melassuo on tärkeä luonnolle, ilmastolle ja virkistystoiminnalle, eikä se sovi aurinkovoimarakentamiseen. Liitto kannattaa aurinkovoiman lisärakentamista, mutta vaatii parempia pelisääntöjä, jotta aurinkovoimalahankkeet eivät aiheuta luontohaittoja.

Lue lisää

Suurpetojen suojelusta Bernin sopimuksessa ja EU:ssa

Luonnonsuojeluliitto katsoo, että Suomen ei tulisi kannattaa komission esitystä Bernin sopimuksen muuttamisesta. Suomella on jo poikkeus Bernin sopimuksesta suden ja karhun osalta, joten muutosesitys on maamme kannalta turha. Sen sijaan erittäin uhanalainen susi tarvitsee kansallista yhteistyötä ja tiukkaa suojelua elpyäkseen.

Lue lisää

Saimaalla norpanpesäetsivinä

Niin ihmeellinen oli kokemus katsella pientä kuuttia silmästä silmään, se näytti niin luottavaiselta meitä tuijottaessaan, kirjoittaa saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen blogitekstissään.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt huolissaan vanhojen metsien suojelusta

Petteri Orpon hallitusohjelma lupaa suojella jäljellä olevat kansalliset kriteerit täyttävät valtion luonnontilaiset ja vanhat metsät. Nyt Luonnonsuojeluliitto, WWF ja Greenpeace pelkäävät, että Orpon hallitus hylkää aiemmat kansallisten inventointien kriteerit ja tekee omista poliittisista kriteereistään tarkoituksella niin suppeat, että iso osa suojelupäätöstä odottavista vanhoista metsistä jää suojelun ulkopuolelle.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton kommentit kaavajärjestelmään

Kaavoituksessa ja alueiden käytön suunnittelussa tarvitaan kokonaisvaltaista näkökulmaa. Lakiluonnoksissa on nyt vaarana kaavoitushierarkian ja ylempien kaavojen ohjausvaikutusten heikentyminen. Tällaisia toivomuksia on hallitusohjelmassa, mutta lain valmistelussa tarvitaan hallitusohjelmatyötä syvällisempää harkintaa sekä vaihtoehtojen ja vaikutusten punnintaa.

Lue lisää

Suomi ja syvänmeren kaivannaiset

Luonnonsuojeluliitto ja WWF tapasivat ympäristöministerin erityisavustajan esittäen, että Suomi olisi aktiivinen aikalisän saamiseksi syvänmeren kaivostoimintaan. Näitä "high seas" -alueita ei ole Itämerellä, mutta ne ovat osa maailman yhteistä meriluontoa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.