Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Ajankohtaista ympäri maata

Ajankohtaista ympäri maata

Uutisia Luonnonsuojeluliiton toiminnasta koko Suomessa - myös luonnonsuojelupiireissä ja paikallisyhdistyksissä.

Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke etsii hoidettavia luontokohteita

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri on käynnistänyt kehittämishankkeen, jossa yhdistyy luonnonhoito ja monikulttuurinen toiminta. Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hankkeen toiminnassa hoidetaan arvokkaita luontokohteita yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa. Kaksivuotista hanketta rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja sen toteuttamisessa hyödynnetään Pirkanmaan ELY-keskuksen asiantuntemusta.

Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke etsii hoidettavia luontokohteita - Lue lisää...

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa

Suomen luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan turvekampanjassaan antamansa virheelliset tiedot ja esittämään anteeksipyynnön suomalaisille.

Luonnonsuojeluliitto kehottaa Bioenergia ry:tä korjaamaan virheelliset tietonsa - Lue lisää...

Luonnonhoitotyötä tarjolla Ketosirkka-hankkeessa

Ketosirkka-hankkeeseen tarvitaan luonnonhoitajia kesäkaudelle 2017. Työt sijaitsevat Hyvinkäällä ja läntisellä Uudellamaalla.

Luonnonhoitotyötä tarjolla Ketosirkka-hankkeessa - Lue lisää...

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää vääränä valtion ja Metsähallituksen päätöstä kustantaa kalatiehanke Iijoen Raasakassa, vaikka Iijoen kalatalousvelvoitteiden päivitysprosessi on kesken.

Valtio rahoittaa virheellisesti Kemi- ja Iijoen kalateitä ennen velvoitepäivityksiä - Lue lisää...

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Suomen johtavat ympäristöoikeuden tuntijat kokoontuivat Helsingissä pohtimaan ympäristöoikeuden tilaa. Alustuksissa ja keskusteluissa nousi keskeisenä huolen aiheena esiin kiire ympäristölainsäädäntöä heikentävänä tekijänä.

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä - Lue lisää...

Espoon keskuspuisto aiheena vaalipaneelissa ja retkillä 4.3.

Espoon ympäristöyhdistys järjestää lauantaina 4.3. Espoon keskuspuisto -teemapäivän. Kello 12-14 retkeillään Malminmetsässä sekä Harmaakalliossa ja Espoon Keskuspuiston länsiosassa. Kello 15-16.30 kuntavaaliehdokkaat keskustelevat Espoon keskuspuiston tulevaisuudesta Entressen kirjastossa.

Espoon keskuspuisto aiheena vaalipaneelissa ja retkillä 4.3. - Lue lisää...

Satakunnan luonto -blogi

Satakunnan luonnonsuojelupiirin Satakunnan luonto -blogi on avattu

Satakunnan luonto -blogi - Lue lisää...

Espoon metsätyöohjelma 2017 valmisteltiin kuulematta luontojärjestöjä

Espoon kaupunki julkaisi vuotuisen metsätyöohjelmansa eli yli 240 hehtaaria metsänkäsittelykohteita. Luontojärjestöt eivät pyynnöistään huolimatta päässeet kommentoimaan suunnitelmia etukäteen. Espoon ympäristöyhdistys ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ovat pettyneitä menettelyyn.

Espoon metsätyöohjelma 2017 valmisteltiin kuulematta luontojärjestöjä - Lue lisää...

Eräpyhän suojelu uuteen harkintaan

Hallinto-oikeuden tuore päätös tarjoaa Oriveden kaupungille uuden mahdollisuuden suojella Eräpyhän virkistysalue. Kaupungille myönnetty maisematyölupa Eräpyhän retkeily- ja ulkoilualueen hakkuisiin on kumottu Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Eräpyhän suojelu uuteen harkintaan - Lue lisää...

Luonnonhoitoa monikulttuurisin voimin - Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri etsii yhteistyökumppaneita uuteen hankkeeseen

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri on käynnistänyt kehittämishankkeen, jossa yhdistyvät luonnonhoito ja monikulttuurinen toiminta. Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hankkeen toiminnassa hoidetaan arvokkaita luontokohteita yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa. Kaksivuotista hanketta rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja sen toteuttamisessa hyödynnetään Pirkanmaan ELY-keskuksen asiantuntemusta.

Luonnonhoitoa monikulttuurisin voimin - Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri etsii yhteistyökumppaneita uuteen hankkeeseen - Lue lisää...

Valokuvakilpailu Mynämäessä

Luontopäivänä 4.2.2017 Mynämäessä julistettiin alkaneeksi luonto ja kulttuurimaisema -valokuvakilpailu

Valokuvakilpailu Mynämäessä - Lue lisää...

100 Luontohelmeä lahjaksi 100-vuotiaalle Suomelle!

Suomen luonnonsuojeluliitto ja sen Uudenmaan piiri haluavat säilyttää kaikki Suomen 100 Luontohelmeä lahjana tuleville sukupolville. Kymmenen näistä helmistä hehkuu Uudellamaalla.

100 Luontohelmeä lahjaksi 100-vuotiaalle Suomelle! - Lue lisää...

Sudenkaatolupa oli perusteeton

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin mielestä Suomen riistakeskuksen myöntämä sudenkaatolupa Köyliö-Huittinen-Alastaro -alueelle oli perusteeton.

Sudenkaatolupa oli perusteeton - Lue lisää...

Salon-Raaseporin susilauman metsästykselle ei ole perusteita

(24.1.2017) Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin mielestä Salo-Raaseporin alueella elävä kuuden suden lauma on niin pieni, että sille ei tule antaa tappolupia.

Salon-Raaseporin susilauman metsästykselle ei ole perusteita - Lue lisää...

Espyy haastaa kuntavaaliehdokkaat kertomaan kantansa Espoon keskuspuiston tulevaisuuteen

Espoon ympäristöyhdistys on aloittanut kuntavaalien alla kampanjan Espoon keskuspuiston puolesta. KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -kampanja kutsuu kuntavaaliehdokkaat ja äänestäjät pohtimaan Keskuspuiston tulevaisuutta. Espoon keskuspuisto ei ole rakentamisen raakamaata, vaan se on säilytettävä luonnon monimuotoisuuden ja asukkaiden virkistäytymisen keitaana.

Espyy haastaa kuntavaaliehdokkaat kertomaan kantansa Espoon keskuspuiston tulevaisuuteen - Lue lisää...

Luonto sai turvaa Helsingin myyntiaikeilta

Luonto sai turvaa Helsingin myyntiaikeilta

Kiinteistölautakunnassa oli 12.1.2017 käsittelyssä Helsingin ulkokunnissa omistamien kiinteistöjen luovutusten valmisteluohje. Myynti sekä sitä kautta hakkuut ja kaavoitus uhkasivat monia valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaita luonto- ja virkistyaalueita. Sellaisia ovat esimerkiksi Nuuksion ulkoilualueet Espoossa ja Vihdissä, Kauhalan ulkoilualue Kirkkonummella, Outamon metsät Lohjalla, Granön saari Sipoossa, Hangon Bengtsår ja Espoon Hannusmetsä.

Luonto sai turvaa Helsingin myyntiaikeilta - Lue lisää...

Helsingin myyntisuunnitelmat uhkaavat ulkopaikkakuntien arvokkaita luonto- ja virkistysalueita

(11.1.2017) Kiinteistölautakunnassa on 12.1.2017 käsittelyssä Helsingin ulkokunnissa omistamien kiinteistöjen luovutusten valmisteluohje, josta aiotaan tehdä esitys kaupunginhallitukselle. Vaikka esitys onkin vasta alustava, se ohjaa ison joukon merkittäviä luonto- ja virkistysalueita potentiaalisiksi myynti- tai rakentamiskohteiksi.

Helsingin myyntisuunnitelmat uhkaavat ulkopaikkakuntien arvokkaita luonto- ja virkistysalueita - Lue lisää...

Vanhankaupunginkosken kalatie eteni puoliväliin

Vanhankaupunginkosken kalatie eteni puoliväliin

Helsingin kaupunginvaltuuston enemmistö on tehnyt aloitteen Vanhankaupunginkosken vaelluskalojen kulun parantamisesta. Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää Vanhankaupunginkosken itähaaran kalatien kehittämistä. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri toivoo kaupunginvaltuuston parantavan vaelluskalojen kulkua myös kosken länsihaarassa, jonka tukkivalla voimalaitospadolla ei ole edes vesilupaa.

Vanhankaupunginkosken kalatie eteni puoliväliin - Lue lisää...